17 نکته مهم در بهینه‌سازی موتورهای جستجو یا سئوی تکنیکال (بخش اول)

ساخت وبلاگ

بهینه‌سازی موتورهای جستجو یا سئو (SEO) راهی استراتژیک است که به افزایش ترافیک وب‌سایت منجر می‌شود. یک سئوی خوب باعث می‌شود وب‌سایت شما جایگاه بهتری را در نتایج جستجو از آن خود کند. سئو را می‌توان از دو جنبه‌ی تکنیکال و محتوا محور بررسی کرد. سئوی تکنیکال مانند ستون فقرات یک وب‌سایت است و در سال‌های اخیر با توجه به تغییرات الگوریتم‌های گوگل، بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است. تصور کنید محتوای بسیار ارزشمندی تولید کرده‌اید. اگر زمان بارگزاری وب‌سایت شما بسیار طولانی باشد و وب‌سایت شما عملکردی ضعیف از خود نشان دهد، شما به راحتی ترافیک بسیاری را از دست خواهید داد! این تنها یک مثال کوچک از کاربردهای سئو تکنیکال است. در این مقاله و مقاله‌های بعدی قصد داریم شما را با 17 نکته مهم و رایج در سئوی تکنیکال آشنا کنیم.

1. طراحی وب‌سایت به صورت واکنش‌گرا

طراحی واکنش‌گرا برای وب‌سایت‌ها الزامی است. در سال‌های اخیر سازگار بودن طراحی وب‌سایت، خصوصاً با دستگاه‌های موبایل از نظر الگوریتم‌های گوگل به موضوعی بسیار مهم تبدیل شده، تا حدی که بسیاری از وب‌سایت‎‌ها به دلیل نداشتن طراحی واکنش‌گرا، جایگاه عالی خود را در نتایج جستجو از دست داده‌اند. برای بررسی میزان سازگاری وب‌سایت خود با دستگاه‌های موبایل، می‌توانید از ابزارهای رایگانی مانند Google’s Mobile-Friendly Test استفاده کنید.

2. بهبود تجربه کاربری

کیفیت محتوا و رضایت کاربران عامل بسیار مهمی در رتبه‌بندی موتورهای جست و جو است که با معیارهای متفاوتی ارزیابی می‌شود. کاربر پسند بودن وب‌سایت یا به عبارتی ایجاد تجربه کاربری موفق برای کاربران بسیار مهم است، چرا که علاوه بر افزایش ترافیک وب‌سایت، سبب می‌شود کاربران احساس بهتر و تمایل بیش‌تری برای ماندن در وب‌سایت و استفاده از محتوای آن داشته باشند. در نتیجه، سیگنال مثبتی برای گوگل به حساب می‌آید. فرآیند بهبود تجربه کاربری یا UX یک وب‌سایت شامل مراحل مختلفی است. یکی از این مراحل مهم که در بهینه‌سازی موتورهای جستجو یا سئو نیز نقش دارد، طراحی معماری اطلاعات یا Information Architecture وب‌سایت است. محتوای وب‌سایت شما باید به‌صورت منظم در قسمت‌ها و دسته‌بندی‌های مناسب و مرتبط در وب‌سایت قرار گیرد تا کاربر بتواند به‌راحتی به اطلاعات دسترسی داشته و سردرگم نشود. قابل دسترس بودن و بهینه بودن تعداد منوهای وب‌سایت، قابلیت جستجوی مطالب در بخش مربوط و به عبارتی قابلیت استفاده از وب‌سایت، می‌تواند کاربران را به هدف مورد نظر خود هدایت کند.

3. کاهش زمان بارگزاری وب‌سایت

حتما تا به حال برای‌تان پیش آمده که از ورود به یک وب‌سایت به علت طولانی شدن زمان بارگذاری آن صرف نظر کنید. جالب است بدانید بیش از ۴۰ درصد افراد در صورتی که زمان بارگذاری یک صفحه طولانی‌ شود، آن را ترک می‌کنند و هرچه این زمان بیشتر شود، نرخ پرش یا Bounce Rate افزایش می‌یابد. سرعت بالای بارگذاری یک وب‌سایت و نرخ پرش پایین‌، چه در نسخه‌ی دسکتاپ و چه در نسخه موبایل، از جمله عوامل مهمی هستند که گوگل در رتبه‌بندی وب‌سایت‌ها به آن توجه می‌کند. برای افزایش سرعت وب‌سایت خود بهتر است اقدامات زیر را انجام دهید:

  • سایز عکس‌ها را بهینه کنید. حجم عکس‌ها را فشرده کنید. فرمت‌هایی مانند JPG معمولا حجم مناسبی دارند.
  • Cache مرورگر را فعال کنید. این قابلیت به شما این امکان را می‌دهد که به طور موقت داده‌ها را در کامپیوتر بازدیدکننده‌ها ذخیره کنید، تا نیاز به بارگذاری مجدد آن برای هر بار ورود به صفحه شما نباشد.
  • فایل‌های HTML و CSS و JS را Minify کنید تا حجم آن‌ها بین ۵۰% تا ۷۰% کاهش و سرعت وب‌سایت شما تا حد زیادی افزایش یابد.
  • سرعت پاسخ دهی سرور را کاهش دهید.گوگل پیشنهاد می‌کند که سرعت پاسخ‌ دهی سرور یا Server Response Time را زیر ۲۰۰ میلی ثانیه نگه دارید.

4. بررسی و رفع خطاهای Crawl به کمک Google search console

لازم است به طور مرتب، مثلاً هر هفته، با مراجعه به Google search console، خطاهای Crawl را یافته و به سرعت آن‌ها را رفع کنید تا از افت علملکرد و نزول جایگاه وبسایت خود در نتایج جستجو جلوگیری کنید. همچنین بهتر است فایل robots.txt را نیز بررسی کرده تا مطمئن شوید صفحاتی را که لازم است توسط ربات‌های خزنده گوگل ایندکس شوند به اشتباه بلاک نکرده باشید.

5. ایجاد فایل XML نقشه سایت

داشتن نقشه سایت یا Site Map در رتبه‌بندی گوگل مهم است، چرا که از این طریق می‌تواند با سرعت بیشتری تمام صفحات وب‌سایت شما را ایندکس کند.  ایجاد و بهینه‌سازی فایل XML نقشه سایت و شناساندن آن به صورت دستی به گوگل، باعث تسریع این فرآیند و اطمینان خاطر از ایندکس شدن تمام صفحات مهم وب‌سایت شما خواهد شد. ایجاد نقشه سایت بسیار ساده است. اگر از WordPress استفاده می‌کنید، می‌توانید از پلاگین‌های Yoast SEO یا Google XML sitemaps استفاده کنید. پس از ایجاد نقشه سایت، می‌توانید از طریق Google Search Console در قسمت Sitemaps گزینه Add a new sitemap را انتخاب کنید. به یاد داشته باشید که برای بهینه‌سازی نقشه سایت، به صفحات با کیفیت بالاتر، اولویت بالاتری اختصاص دهید.

 

برای اطلاع از دیگر نکات مهم در بهینه‌سازی موتورهای جستجو یا سئوی تکنیکال با ما در بخش‌های بعدی این مقاله همراه باشید.

منبع: آژانس دیجیتال مارکتینگ ماکان

Digital Marketing...
ما را در سایت Digital Marketing دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : elena golchin mmarketing بازدید : 91 تاريخ : يکشنبه 30 تير 1398 ساعت: 19:48