آشنایی با مهم‌ترین الگوریتم‌های گوگل (بخش اول)

ساخت وبلاگ

اگر در زمینه‌ی بهینه‌سازی موتورهای جستجو یا سئو فعالیت می‌کنید یا به عنوان صاحب یک وب‌سایت تمایل دارید وب‌سایت شما در صدر نتایج جستجوی گوگل قرار بگیرد، لازم است با الگوریتم‌های گوگل آشنا باشید. گوگل با توجه به مجموعه‌ای از دستورالعمل‌ها و قواعد، وب‌سایت‌ها را بررسی و رتبه‌بندی کرده و پس از رسیدن به شناخت صحیح از این وب‌سایت‌ها و بررسی اعتبار آن‌ها ، کاربران را متناسب با هدف‌شان به مسیر درست هدایت می‌کند.

اگر شاهد یک افت ناگهانی در میزان ترافیک وب‌سایت و رتبه‌ی آن شده‌اید، فکر استفاده از روش‌های موقتی مانند سئوی کلاه سیاه را از سر خود بیرون کنید. در عوض می‌توانید به کمک شناسایی این الگوریتم‌ها این مشکلات را رفع کرده و وضعیت وب‌سایت را بهبود بخشید.

اگرچه می‌توان گفت الگوریتم‌های رتبه بندی وب‌سایت‌ها توسط گوگل آشکار نیستند، اما تعدادی الگوریتم‌های جانبی وجود دارد که به هدف بهبود نتایج جستجو، درک صحیح از عبارات جستجو، اعتبار بخشی به سایت‌ها، تشخیص سایت‌های اسپم و در یک کلام ارائه نتایج “کاربرمحور” به کار می‌روند. در حقیقت، هوش مصنوعی به کمک گوگل آمده و نتایج را در راستای رضایت مخاطب بهبود می‌دهد.  برای آشنایی با این 14 الگوریتم معروف، در این مقاله و مقالات بعدی با ما همراه باشید.

الگوریتم جعبه شنی گوگل (Sand Box)

شاید این سوال برای‌ شما پیش آمده که چرا وب‌سایت جدیدتان با وجود محتوای ارزشمند، رعایت تمام قوانین سئو و وجود لینک‌های طبیعی به مدت چند ماه در نتایج جستجوی گوگل، به خصوص در نتایج اولیه ظاهر نمی‌شود؟ این موضوع نتیجه‌ی وجود الگوریتم جعبه شنی یا سند باکس گوگل است. پیش از ایجاد الگوریتم‌های پاندا و پنگوئن، سایت‌های اسپم بسیاری می‌توانستند به نتایج اولیه جستجوی گوگل راه پیدا کنند. اگر چه گوگل به صورت رسمی وجود این الگوریتم را تایید یا تکذیب نکرده است، اما متخصصین سئو بر این باورند که گوگل با توجه به این الگوریتم از سال 2004 تا کنون، از ابتدای راه‌اندازی وب‌سایت شما، یک بازه زمانی را در نظر گرفته و در آن مدت عملکرد وب‌سایت شما را در تمام جوانب مورد بررسی قرار می‌دهد تا از اسپم نبودن و کیفیت آن اطمینان حاصل کند. در حقیقت تا پایان این بازه زمانی، درست هنگامی که گوگل وب‌سایت شما را ارزشمند تشخیص دهد، وب‌سایت شما با رقبای قدرتمندتان در گوگل رقابت نمی‌کند. استفاده از تکنیک‌های سئوی کلاه سفید، تولید محتوای کاربرپسند و ارزشمند، لینک بیلدینگ داخلی و دریافت لینک‌های طبیعی از وب‌سایت‌های قدرتمند، می‌تواند به وب‌سایت شما کمک کند تا هرچه سریع‌تر از جعبه شنی گوگل خارج شده و به دنیای پررقیب آن وارد شوید.

الگوریتم کافئین گوگل (Caffeine)

گوگل الگوریتم کافئین را در سال 2009 با هدف ایجاد تغییر کلی در ساختار رتبه‌بندی خود معرفی کرد. سرعت بیشتر در ایندکس کردن وب‌سایت‌ها، نمایش نتایج جستجوی بیشتر، مرتبط‌تر و به‌روزتر و افزایش شدید ظرفیت محتوایی گوگل از مزایای الگوریتم کافئین هستند. به طور کلی می‌توان گفت گوگل با ارائه‌ی این الگوریتم، تحولی عظیم در خدمت خود به کاربران ایجاد کرده تا روز به روز بر میزان رضایت آن‌ها بیافزاید.

الگوریتم پاندای گوگل(Panda)

الگوریتم پاندا در فوریه 2011 توسط گوگل معرفی شد. با توجه به این الگوریتم، گوگل می‌تواند محتوای باکیفیت را از محتوای ناقص، کوتاه، کپی شده و بی‌ارزش تشخیص داده و این سایت‌ها را از نتایج جستجو حذف کند. دیگر نمی‌توان با استفاده از ترفندهای سئوی کلاه سیاه مانند کپی کردن محتوا گوگل را گمراه کرد.

برخی شاخصه‌های مد نظر پاندا:

  • مفید نبودن محتوا
  • کپی و تکراری بودن محتوا
  • استفاده بیش از حد از تبلیغات درون صفحه و ایجاد مزاحمت برای کاربران
  • گردآوری مطالب مختلف (بدون اعمال تغییرات) از وب‌سایت‌های دیگر
  • تولید محتوای ناقص و بسیار کوتاه
  • عدم هماهنگی مطالب با یکدیگر
  • استفاده بیش از حد و نامناسب از کلمات کلیدی
  • وجود لینک‌های خراب
  • اسپم‌های تولید شده توسط کاربرUser-Generated Spam) )
  • نرخ پرش (Bounce Rate) بالا و مدت زمان حضور در سایت(Time on Site) پایین

بنابراین به طور مستمر باید علاوه بر استفاده از تکنیک‌های سئو، محتوای باکیفیت تولید کنید تا از طریق الگوریتم پاندای گوگل جریمه نشوید و همیشه در صدر نتایج جستجو ظاهر شوید.

الگوریتم تازگی محتوای گوگل (Freshness)

الگوریتم تازگی محتوای گوگل در سال 2011 معرفی شد. با توجه به این الگوریتم، گوگل شاخص‌هایی برای ارزیابی تازه بودن محتوا در نظر گرفته و مطابق با آن‌ها، تازه‌ترین و به‌روز ترین محتوا را به کاربران نمایش می‌دهد. اعمال تغییرات در محتوا، بالا بودن نرخ انگیجمنت کاربران (که نشان از مفید و تازه بودن محتوا دارد)، لینک‌بیلدینگ مستمر، بک‌لینک‌های دریافت شده از وب‌سایت‌های قدرتمند و به‌روز، تاریخ انتشار محتوا یا آخرین تاریخ به‌روز رسانی آن و وجود کلمات کلیدی مرتبط با محتوا، برخی از معیارهای گوگل برای بررسی تازه بودن محتوا هستند.

برای آشنایی با دیگر الگوریتم‌های معروف گوگل در مقالات بعدی با ما همراه باشید.

منبع: آژانس دیجیتال مارکتینگ ماکان

Digital Marketing...
ما را در سایت Digital Marketing دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : elena golchin mmarketing بازدید : 122 تاريخ : چهارشنبه 20 شهريور 1398 ساعت: 17:54