آشنایی با روش‌های بازاریابی درون برنامه‌ای

ساخت وبلاگ

با گسترش روزافزون استفاده از تلفن‌های همراه هوشمند، انتشار و نصب اپلیکیشن‌های متنوع موبایل رونق بسیاری یافته است. اپلیکیشن‌ها یکی از بسترهای تبلیغاتی مناسب در موبایل مارکتینگ یا بازاریابی موبایلی هستند. تبلیغات درون برنامه‌ای می‌توانند از دو دیدگاه مورد بررسی قرار گیرند:

  • زمانی که شما به عنوان صاحب کسب و کار و در واقع صاحب رسانه فعالیت کرده و از روش‌های مختلف، علاوه بر جلب توجه مشتری، از طریق تبلیغات درون ‌برنامه‌ای درآمدزایی می‌کنید.
  • هنگامی که از دیگر اپلیکیشن‌ها به عنوان بستر تبلیغاتی اپلیکشن، وب‌سایت و یا محصول خود استفاده می‌کنید.

انواع تبلیغات درون برنامه‌ای

تبلیغات بنری

از ساده‌ترین و رایج‌ترین انواع تبلیغات دیجیتال درون اپلیکیشن‌ها، تبلیغات بنری هستند. این بنرها، آگهی‌های تبلیغاتی هستند که پس از ورود به اپلیکیشن، در یک قسمت مشخص به نمایش در می‌آیند. غالباً متحرک هستند تا توجه کاربر را به خود جلب کنند. محتوای بنرها می‌تواند یک تصویر، متن و یا یک CTA باشد. طراحی بهینه بنرها بسیار مهم است، چرا که در غیر این صورت بنرها نرخ کلیک پایینی دارند و برای کاربران مزاحمت ایجاد می‌کنند. بهتر است برای بهینه‌سازی آن‌ها از تست A/B استفاده کنید.

تبلیغات بنری بینابینی (Interstitial Ads)

نوعی از تبلیغات بنری هستند که گاهی هنگام شروع کار با یک اپلیکیشن و یا در زمان‌های دیگر، تمام صفحه را به خود اختصاص داده و به نمایش در می‌آیند. ویژگی‌ نمایش تمام صفحه‌ای این بنرها، خواه‌نا‌خواه توجه کاربر را به خود جلب می‌کند. در این مرحله برای کاربران دو راه بیشتر وجود ندارد، یا باید تبلیغ را ببندند و یا روی CTA موجود در آن کلیک کنند.

تبلیغات ویدیویی

ویدیوها همواره از روش‌های بسیار جذاب در تبلیغات بوده‌اند. بیش‌ترین درصد تبلیغات ویدیویی در موبایل مارکتینگ به ویدیوهای درون اپلیکیشن‌ها اختصاص می‌یابد. این تبلیغات در حین استفاده از اپلیکیشن و غالباً بین دو مرحله از استفاده به کاربران نمایش داده می‌شوند. برای اثرگذاری بیش‌تر، تبلیغات ویدیویی در اکثر موارد مدت زمانی نسبتاً کوتاه، در حدود کمتر از 30 ثانیه دارند.

تبلیغات ویدیویی جایزه‌دار

این گونه از تبلیغات ویدیویی، به انتخاب خود کاربر برای وی به نمایش در می‌آید، با این تفاوت که در انتهای آن یک جایزه یا پاداش برای مشتری در نظر گرفته شده است. بسته به نوع و محتوای اپلیکیشن، این جایزه می‌تواند اشتراک رایگان، تعدادی سکه، شانس بیش‌تر برای ورود به مراحل بالاتر یک بازی، کد تخفیف و … باشد.

تبلیغات پیش‌نمایشی (Pre-Roll Ads)

این نوع تبلیغات در رسانه‌هایی مانند YouTube که محتوای ویدیویی دارند، کاربرد دارند. این تبلیغات از جنس تبلیغات ویدیویی هستند که پیش از ویدیوی اصلی نمایش داده می‌شوند. کاربران می‌توانند پس از 5 ثانیه از دیدن این تبلیغ صرف نظر کنند. در غیر این صورت با توجه به CTA طراحی شده در آن، می‌توانند وارد مراحل بعدی شوند. حتی اگر این نوع تبلیغات، نرخ کلیک یا CTR پایینی داشته باشند، در آگاهی از برند به شما کمک خواهند کرد، چرا که در همان 5 ثانیه اول، نام برند در ذهن مخاطب نقش خواهد بست.

تبلیغات هم‌سان (Native Ads)

این گونه از تبلیغات دیجیتال، با ساختار و نوع طراحی و معماری اپلیکیشن‌ها هماهنگ بوده و به گونه‌ای درون آن جای می‌گیرند، گویی بخشی از خود اپلیکیشن هستند. به این ترتیب مزاحمت کمتری برای کاربر ایجاد شده و تجربه کاربری بهتری خلق می‌شود. تبلیغات هم‌سان می‌توانند از نوع ویدیو یا حتی از نوع محتوای متنی در بخش مطالب پیشنهادی باشد. تبلیغات ویدیویی هم‌سان خصوصاً در اپلیکیشن‌های شبکه‌های اجتماعی، از رایج‌ترین انواع این نوع تبلیغات هستند. البته تبلیغات هم‌سان به ممکن است در تمام اپلیکیشن‌ها به علت نوع طراحی آن‌ها، قابلیت اجرا نداشته باشند.

تبلیغات درون‌برنامه‌ای به عنوان صاحب رسانه

اگر شما صاحب رسانه یا اپلیکیشن هستید، از روش‌هایی مانند آن‌چه در زیر آمده، می‌توانید مخاطب را بیش‌تر درگیر کنید.

محتوای درون اپلیکیشن

همان گونه که می‌دانید، بازاریابی به کمک تولید محتوا، یکی از اصلی‌ترین روش‌های استراتژیک بازاریابی درون‌گرا است، که می‌تواند مشتریان بالقوه زیادی را به خود جلب کرده و آن‌ها را به مشتری بالفعل و در مراحل بعد به مشتری وفادار تبدیل کند. از این رو، محتوای درون اپلیکیشن‌ها بسته به نوع کسب و کار و اهداف آن، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده و نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و هدف‌مند است.

Push Notifications

در این روش حتی زمانی که کاربر در حال کار با اپلیکیشن نباشد، از سمت برنامه به گوشی او پیام‌هایی ارسال می‌شود. این پیام‌ها غالباً از سوی ناشر یا صاحب رسانه بوده و بسته به نوع آن، شامل اطلاع رسانی در مورد پیشنهادات هیجان‌انگیز، یادآوری‌ها، بازگشت به برنامه، آپدیت‌ها و موارد اضافه شده به اپلیکیشن، تخفیف‌های ویژه و … می‌شوند. مطالعات نشان می‌دهد که بیش از 60% از مردم، نوتیفیکیشن مربوط به برند یا اپلیکیشن مورد علاقه خود را غیرفعال نمی‌کنند. اما در صورتیکه به طور اغراق‌آمیز از این دست پیام‌ها برای کاربر ارسال شود، سبب نارضایتی وی شده و ممکن است حتی برنامه را از گوشی خود حذف نماید.

پیام‌های درون برنامه‌ای

این پیام‌ها به صورت نوتیفیکیشن‌هایی هستند که هنگام استفاده کاربر از اپلیکیشن، به صورت پاپ آپ ظاهر می‌شوند. محتوای این پیام‌ها غالباً در مورد آپدیت‌ها، موارد ویژه و جدید در برنامه، پیشنهادات ویژه، اخبار جدید و… است.

صندوق پیام (Inbox)

در برخی اپلیکیشن‌ها، قسمتی با عنوان پیام‌های شخصی وجود دارد که شامل پیام‌هایی مهم‌تر و دسته‌بندی شده و غالباً شخصی‌سازی شده است. در این قسمت به راحتی می‌توان امکان پاسخ مخاطب به پیام‌ها را ایجاد نمود و با او تعامل ایجاد کرد.

تیم حرفه‌ای آژانس دیجیتال مارکتینگ ماکان، با اجرای تبلیغات درون ‌برنامه‌ای، استراتژی‌های بازاریابی موبایلی را برای کسب و کارهای مختلف پیاده‌سازی می‌کند.

منبع: آژانس دیجیتال مارکتینگ ماکان

Digital Marketing...
ما را در سایت Digital Marketing دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : elena golchin mmarketing بازدید : 112 تاريخ : دوشنبه 10 دی 1397 ساعت: 12:55