ایمیل مارکتینگ را بهتر بشناسیم

ساخت وبلاگ

معمولا هر وقت صحبت از ایمیل مارکتینگ می‌شود یاد ایمیل‌های اسپم و تلاش‌مان برای پاک کردن حجمی زیادی از آنها می افتیم اما این لزوما نگاه درستی نیست. در ادامه تلاش می‌کنیم تا ایمیل مارکتینگ را بهتر بشناسیم.
از سال‌ها قبل ایمیل یک ابزار مهم برای بازاریابی بوده است. برقراری ارتباط با افراد از طریق ایمیل، به کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ اجازه می‌دهد تا پیام‌های شخصی‌سازی شده را برای گروه مشخصی از افراد ارسال کنند؛ ایمیل‌هایی حاوی متن‌های تبلیغاتی، عکس، ویدیو، کاتالوگ و بروشور که غالبا برای مشتریان بالقوه یا فعلی ارسال می‌شوند.
ایمیل یک رسانه بسیار کاربردی است و رنج گسترده‌ای دارد؛ از آن برای ارسال یک متن ساده تا ایمیل‌هایی حاوی محتواهای تصویری، می‌توان استفاده کرد. شرط استفاده از ایمیل مارکتینگ، ارائه محتوای باارزش، مرتبط، مورد انتظار و منسجم است. فواصل زمانی ارسال ایمیل‌ها می‌تواند یک زمان ثابت داشته باشد یا به صورت نامنظم ارسال شود.
ایمیل مارکتینگ یک راه‌ ساده، ارزان و در دسترس است که این امکان را می‌دهد تا از طریق ایمیل، پیام تبلیغاتی کسب‌وکارمان را منتقل کنیم. هم‌چنین در صورتی‌که درست و سیتماتیک اجرا شود می‌تواند روی نرخ بازگشت سرمایه (ROI) تاثیر مثبت بگذارد.

انواع بازاریابی ایمیلی

خبرنامه ایمیلی

ایمیل های منظمی هستند که به لیستی از مشترکین فرستاده می شوند. خبرنامه معمولا به صورت مستقیم به فروش محصولات اشاره نمی‌کند بلکه این نوع از ایمیل‌ها معمولا حاوی اخبار و اطلاعاتی هستند که امکان دارد برای مشتری مهم و جذاب باشد. خبرنامه ایمیلی به ما کمک می‌کند تا یک ارتباط قوی بین مشتری و برندمان ایجاد کنیم. هدف اصلی ایمیل مارکتینگ حفظ ارتباط مشتری با برندمان است؛ حتی زمانی که می‌دانیم مشتری مدت‌ها است که از ما خرید نکرده است.

پیام‌های تبادلی

زمانی که مشتری خریدش را انجام داده باشد و یا محصولی را رزرو کرده باشد این نوع ایمیل‌ برای او ارسال می‌شود که تاییدیه تراکنش خرید انجام شده است. مطالعات نشان می‌دهد که ۵۱.۳ % افراد ایمیل‌های تبادلی خود را باز می‌کنند در صورتی که این رقم برای خبرنامه‌ها تنها ۳۶ % است. در این نوع ایمیل‌ها، درست مثل خبرنامه‌ها، دریافت ایمیل به انتخاب و با اجازه مخاطب ارسال می‌شود.

ایمیل مستقیم

ایمیل مستقیم یک راه آسان برای مطلع کردن مشتری از شرایط فروش، محصولات جدید و پیشنهادهای ویژه است و برعکس خبرنامه‌ها و پیام‌های تبادلی، ارسال آن‌ها بدون اجازه مخاطب اتفاق می‌افتد. ایمیل مستقیم نسخه به روز شده ارسال کوپن‌ها و کاتالوگ‌های فروش است که قبلا توسط اداره پست ارسال می‌شد.
ایمیل مارکتینگ یک راه ثابت برای تعامل با مشتری و متمایز کردن خودمان نسب به دیگر رقبا است. ایمیل مارکتینگ به دلیل در دسترس بودن و هزینه پایین آن برای ما و امکان دسترسی آسان مشتری به محصولات ما از طریق یک کلیک، ابزاری کاربردی و مناسب است.

مزایا و معایب ایمیل مارکتینگ

یکی از بزرگترین مزایای ایمیل مارکتینگ این است که اجازه می دهد تا بازاریابان پیام‌های هدفمند ارسال کنند؛ برعکس آگهی‌های چاپی، رادیویی و تلویزیونی که بدون در نظر گرفتن مخاطب پخش می‌شوند و اغلب هم مخاطب علاقه‌ای به آن‌ها نشان نمی‌دهد. اما ایمیل مارکتینگ به شرکت‌ها اجازه می‌دهد تا تبلیغات خاصی را برای مشتریان خاصی ارائه بدهند.
از دیگر مزایای ایمیل مارکتینگ، قابلیت اندازه‌گیری موفقیت یا شکست کمپین‌ها است. به کمک ابزارهای مختلف می‌توانیم موفقیت کمپین‌مان را اندازه‌گیری کنیم و از نتایج به دست آمده برای مقایسه خودمان با دیگر رقبا استفاده کنیم.
از معایت ایمیل مارکتینگ می‌توانیم به محدودیت برای ارسال فایل با حجم بالا اشاره کرد. معمولا مخاطب انتظار دارد فایل‌ها را به سرعت دانلود کند، در نتیجه بهتر است فایل‌های ارسالی حجم کمی داشته باشند.
همچنین به طور کلی می‌توان به آزاردهنده بودن تبلیغات اشاره کرد. اگر مخاطب هدف‌مان را درست مشخص نکرده باشیم، معمولا ایمیل‌های ارسالی می‌تواند ناخوشایند باشد. در نتیجه بهتر است اول گروه هدف‌مان را مشخص کنیم چراکه برای مخاطب این امکان وجود دارد تا در صورتی که تمایلی به دریافت ایمیل ندارد، اعلام کند.
طراحی ایمیل برای اثرگذاری روی احساس و نگاه مخاطبان هدف، یک فرآیند مهم اما دشوار است. انتخاب تصاویر و متن باید به گونه‌ای باشد که در نگاه اول مخاطب را به خود جذب کند و در مرحله بعد به او، با بیش‌ترین سرعت و در کم‌ترین زمان، اطلاعات باارزشی را منتقل کند. در این مقطع طراحی CTA مناسب نیز می‌تواند حرکت بعدی مخاطب ما را تعیین کند. توجه به جزئیات و تطابق ایمیل با مخاطب هدف، تاثیر چشم‌گیری روی فروش بیشتر دارد و در نهایت باعث ایجاد رضایت در مشتری می‌شود؛ اما اگر ایمیل، مخاطب را جذب نکند تا آن را باز کند احتمالا قبل از خواندن، آن را حذف خواهند کرد و در نتیجه تمام تلاش ما بی نتیجه می‌ماند. اجرای ایمیل مارکتینگ هم باید به صورت سیستماتیک انجام بشود. برای اجرای یک کمپین موفق، نیاز به جمع‌آوری و تهیه لیستی از آدرس ایمیل‌ها داریم. نکته مهم این است که ایمیل‌ها را باید برای آن دسته از مخاطبانی ارسال کنیم که به محتوای ما علاقه دارند. در نتیجه در این مورد برای پیدا کردن مخاطب موردنظر نیاز به شناسایی پرسونای مخاطب داریم. تحلیل ایمیل‌های رقبا نیز می‌تواند راه خوبی برای پیدا کردن مخاطب هدف و برنامه‌ریزی برای ارسال ایمیل باشد.
در نهایت بعد از ارسال ایمیل‌ها باید موفقیت کمپین را ارزیابی کنیم. اگر یک کمپین خوب عمل نکرده باشد نیاز داریم روی طراحی محتوا، سوژه و تیترهای جذاب بیشتر تمرکز کنیم چرا که ایمیل مارکتینگ موفق باعث ایجاد اعتماد و آگاهی از برند می‌شود و می‌تواند شروعی برای داشتن مشتری وفادار باشد. آژانس دیجیتال مارکتینگ ماکان تلاش می‌کند تا به شما را برای اجرای یک کمپین موفق و کسب نتیجه دلخواه‌‌تان یاری کند.

منبع: آژانس دیجیتال مارکتینگ ماکان

Digital Marketing...
ما را در سایت Digital Marketing دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : elena golchin mmarketing بازدید : 101 تاريخ : دوشنبه 17 دی 1397 ساعت: 12:40