برنامه‌ریزی رسانه یا خرید رسانه؟ هر دو!

ساخت وبلاگ

برنامه‌ریزی و خرید رسانه فرآیندی مرتبط با مذاکره، هدف‌گذاری، چیدمان استراتژی و خرید جایگاه تبلیغات است. برنامه‌ریزان، اهداف کمپین‌ها و مشتریان هدف را مشخص می‌کنند و خریداران رسانه برای بهینه‌سازی عملکرد تبلیغات در چرخه عمر کمپین تلاش می‌کنند. در ادامه با جزئیات بیشتر به برنامه‌ریزی و خرید رسانه می‌پردازیم.

برنامه‌ریزی رسانه

اولین قدم‌ موفقیت در کمپین‌های تبلیغاتی، جستجو برای مخاطب مناسب است؛ برنامه‌ریز رسانه بسته به نوع کسب‌وکار و محصول به جستجوی مخاطب هدف می‌گردد. ‌علاوه بر این تلاش می‌کند تا از راه‌های متفاوت کمپین‌های تبلیغاتی‌ را گسترش بدهد، مبنای اهداف را پایه‌گذاری کند و به صورت موثر از رسانه‌های مختلف برای رساندن پیام برند استفاده کند.
برای هر برنامه‌ریز رسانه، این فرآیند با بررسی روندهای فعلی صنعت موردنظر و ارزیابی رسانه‌های در دسترس و مرتبط، آغاز می‌شود و نسبت به انگیزه‌ و عادات مصرف‌کننده آگاهی ایجاد می‌کند تا بتواند راحت‌تر به کمپین‌ها پاسخ بدهد. تحلیل دقیق نیازها، موقعیت‌های رقابتی و تعیین اهداف به ما در تخصیص موثر سرمایه برای هر کمپین کمک می‌کند.

مراحل برنامه‌ریزی رسانه

1- شناسایی مخاطب

به عنوان یک برنامه‌ریز اولین سوالی که باید از خود بپرسیم این است که هدف‌مان دستیابی به چه مشتریانی است؟ جواب این سوال از طریق شناسایی مخاطب به وسیله سن، جنسیت، متوسط درآمد، علاقه‌ها و … به دست می‌آید. شناسایی این ویژگی‌ها، یک گام حیاتی برای ایجاد یک کمپین تبلیغاتی موفق است.

2- شناسایی بازار هدف

مرحله بعدی، شناسایی رفتار مصرف‌کننده است. اینکه بدانیم مخاطب از چه پلتفرم‌هایی استفاده می‌کند، چه تبلیغاتی در آن پلتفرم نتیجه بهتری را به همراه دارد، نگرش مخاطب نسبت به برند دیگر رقبا چگونه است و … این تحقیقات یک دید عمیق به ما می‌دهد و کمک می‌کند تا اهداف را دقیق‌تر تعیین کنیم.

3- هدف‌گذاری

در این مرحله هدف‌ از تبلیغات را مشخص می‌کنیم؛ هدف‌ از تبلیغات می‌تواند ایجاد آگاهی از برند، تولید Lead، افزایش درآمد و … باشد.

4- تبلیغات

بر اساس تحقیقات انجام شده، مشخص می‌کنیم که چه سبکی از تبلیغات برای مخاطب و بازار هدف ما مناسب‌تر است.

5- مانیتورینگ

در این مرحله متناسب با اهداف‌مان، روش‌هایی را برای مانیتورینگ کمپین‌ها و تبلیغات مشخص می‌کنیم. در ادامه راه ممکن است با سوالاتی از این قبیل روبه‌رو شویم: به مخاطب درست دست پیدا کرده‌ایم؟ پیام برند ما به او منتقل شده است؟ تبلیغات ما خلاقیت لازم را دارد؟ و … پاسخ به این سوال‌ها از این طریق کمک می‌کند تا متناسب با اهداف حرکت کنیم.

6- ارزیابی

در این مرحله متناسب با روش‌هایی که پیش‌تر آنها را انتخاب کردیم و با کمک معیارهای کلیدی عملکرد روند فعالیت‌مان را ارزیابی می‌کنیم و در صورت نیاز، متناسب با اهداف، از روش‌های دیگری برای دستیابی به نتیجه مورد نیازمان استفاده می‌کنیم.
بعد از گذر از مراحل بالا و تکمیل پروسه برنامه‌ریزی، نوبت خرید رسانه است.

خرید رسانه

بعد از برنامه‌ریزی، حالا نوبت خرید رسانه است. خرید رسانه بعد دیگری است که توجه به آن، برای هر کسب‌وکار ضروری است. هدف از خرید رسانه، افزایش آگاهی از برند، محصولات و خدمات است.

برای موفقیت در خرید رسانه بهتر است به این نکته توجه داشته باشیم؛ خرید رسانه باید متناسب با اهداف، بودجه، نیاز و زمان‌بندی مشتری صورت بگیرد و بهترین کانال توزیع برای کمپین‌های تبلیغاتی و فضای رسانه‌ای مختص به او را فراهم کند.
در خرید رسانه و تبلیغات در رسانه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک، برخلاف رسانه‌های سنتی مانند تلویزیون، رادیو و مجلات، که شناسایی مخاطبان و ارائه تبلیغ مختص به آن‌ها سخت است، با توجه به داده‌های کاربران می‌توانیم مخاطبان‌مان را تعیین کنیم و مشخصا برای همان دسته به تبلیغ بپردازیم. علاوه‌بر این، تعداد دفعات بازدید و کلیک‌های انجام شده بر روی هر تبلیغ را می‌توان ردیابی کرد و تا حدودی نرخ Lead Generation را تخمین زد. همچنین به ما کمک می‌کند تا بفهمیم بودجه‌ای که برای پیدا کردن مخاطب هدف‌مان اختصاص داده‌ایم، چه نرخ بازگشت سرمایه‌ای را به همراه دارد.
در آخر خرید و برنامه‌ریزی رسانه باید کنار هم اتفاق بیفتند. بی‌توجهی به هر کدام اهداف‌ و نتایج موردنظرمان را محقق نمی‌کند. اگر به برنامه‌ریزی و خرید رسانه نیاز دارید، می‌توانید با آژانس دیجیتال مارکتینگ ماکان در تماس باشید.

منبع: آژانس دیجیتال مارکتینگ ماکان

Digital Marketing...
ما را در سایت Digital Marketing دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : elena golchin mmarketing بازدید : 101 تاريخ : دوشنبه 19 آذر 1397 ساعت: 13:14