7 مرحله بازاریابی محتوا

ساخت وبلاگ

در دنیای امروز برای حفظ مخاطبان فعلی، جذب مخاطب جدید و در نهایت تجربه نرخ ROI بالاتر، نمی‌توان از اهمیت تولید محتوا غافل بود. تولید محتوا هسته اصلی کسب‌وکار ما است. در نگاه اول احتمالا کار ساده‌ای به نظر می‌رسد اما باید بدانیم تولید محتوای ارزشمند، مداوم و مرتبط، نیازمند تخصص، دانش و زمان زیادی است؛ با تولید محتوا می‌توانیم مسائل مربوط به مشتری‌های بالقوه و فعلی‌مان را حل کنیم. بازاریابی حرفه‌ای بدون تولید محتوا، غیرممکن است و بدون توجه به نوع بازاریابی و تاکتیک‌هایی که استفاده می‌کنیم، باید بخشی از پروسه فعالیت‌هایمان باشد. امروزه یکی از وظایف اصلی هر آژانس‌ دیجیتال مارکتینگ، تمرکز روی تولید محتوا است. برای درک بهتر، مراحل تولید محتوا را با هم مرور می‌کنیم:

7 مرحله تولید محتوا

1- تعیین هدف

اول از همه باید هدف‌مان را از تولید محتوا، مشخص کنیم. این هدف می‌تواند ایجاد درگیری کاربر، آگاهی از برند و یا جذب عضو جدید در بانک ایمیل‌مان باشد. باید به خاطر داشته باشیم که این اهداف نیاز به اولویت‌بندی دارد.

2- طراحی پرسونا

در مرحله دوم نیاز داریم برای هر دسته از مخاطبان‌مان یک پرسونا، متناسب با ویژگی‌ آنها طراحی کنیم. پرسونای مخاطب، نماینده مشتری ایده‌آل ما بر اساس تحقیقات بازار و اطلاعات به دست آمده است. هنگام ایجاد پرسونا باید به عوامل جمعیت شناختی، الگوهای رفتاری، انگیزه‌ها و اهداف توجه داشته باشیم. پرسونای مشتری به ما می‌گوید که مشتری بالقوه چگونه فکر می‌کند، چه کاری انجام می‌دهد، ممکن است با چه مشکلاتی برخورد کند و راه‌حل پیشنهادی ما برای رفع آن مشکل چیست. ارائه محتوا با توجه به پرسوناهای مختلف و مشکلات‌شان، متفاوت است. برای مثال ممکن است یک پرسونا به فضای لینکدین علاقه بیشتری نشان ‌می‌دهد و پرسونای دیگری به فضای اینستاگرم.

3- تعیین نوع محتوا

در این مرحله نوبت به این می‌رسد تا بر اساس مراحل قیف‌فروش‌مان، نوع محتوا را مشخص کنیم. محتوا می‌تواند در قالب‌های متفاوتی ارائه شود؛ برای مثال در قالب متن، پادکست، ویدیو، اینفوگرفی و … .

4- پیام هسته‌ای

مرحله چهارم، تدوین پیام هسته‌ای کسب‌وکار یا Core Message Document است. پیام هسته‌ای کسب‌وکار ما شامل ارزش پیشنهادی و مزیت‌های کلیدی‌ای است که ما را از سایر رقبا جدا می‌کند. در تولید محتوا از پیام دیگر رقبا، نباید غفلت کرد؛ باید بدانیم رقبای ما به دنبال القای چه پیامی به مخاطب هستند.

5- درخت محتوا

برای تولید محتوا در هر زمینه‌ای به درخت محتوا یا Content Tree نیاز داریم. درخت محتوا به ما کمک می‌کند تا محتوا و عناوین موردنظرمان برای ارائه را طبقه‌بندی کنیم.

6- تولید محتوا

در این مرحله بعد از تعیین درخت محتوا و عنوان‌ها، با توجه به منابع موجود و اطلاعات به روز، به تولید محتوا و شرح آن می‌پردازیم. برای تولید محتوا از منابع متفاوتی مثل ویدیوهای آموزشی، مطالب بلاگ‌های معتبر، وبینارها و …. می‌توان استفاده کرد.

7- ارزیابی محتوا

در این مرحله نیاز داریم بدانیم بازدید از محتوای تولیدی ما چه‌ قدر است. برای تعیین عملکرد هر محتوا و جذابیت آن، از راه‌های متعددی برای اندازه‌گیری می‌توان استفاده کرد؛ برای مثال به کمک: (ROI، CTR (Click Through Rate، بررسی ترافیک و … . ارزیابی محتوای تولید شده و توجه به بازخوردها، می‌تواند به ما بگوید که محتوای تولیدی چه تاثیری روی ورود مخاطب به قیف فروش ما داشته است.

نکاتی در مورد تولید محتوا

به ارضای نیازها توجه کنیم

محتوا باید مفید و سودمند باشد و به نیازهای برآورده نشده و سوال‌های پیش‌آمده پاسخ بدهد. در این مرحله به تکنیک(FAB (Feature, Advantage, Benefit نیاز داریم؛ اول از همه نیاز داریم تا از طریق ویژگی‌هایمان با مخاطب‌ صحبت کنیم. مرحله بالاتر از ویژگی، مزیت است؛ یعنی نسبت به رقبا چه ویژگی‌ای داریم تا خودمان را با آن معرفی کنیم. مرحله بالاتر و حرفه‌ای تر، فایده‌ای است که می‌توانیم برای مشتری داشته باشیم تا نیازهایی که برای او فایده دارند را رفع کنیم.

پایدار و ثابت‌قدم باشیم

در زمان مقرر، محتوای‌مان را ارائه بدهیم. در نگاه اول بی‌اهمیت به‌نظر می‌رسد اما می‌توانیم از فرصتی که غفلت دیگر رقبا برای‌مان فراهم می‌کند، برای تولید محتوای مفید در موعد مقرر استفاده کنیم.

نقطه‌ نظر خودمان را داشته باشیم

بهتر است صدا و لحن خودمان را داشته باشیم و از محتوایی استفاده کنیم که ما را کارشناس آن کار معرفی کند.

در نوع خودمان بهترین باشیم

محتوا نقش مهمی در تصمیم‌گیری‌ مشتری دارد؛ البته نمی‌توان روی تصمیم‌گیری همه مخاطبان اثر گذاشت، پس بهتر است یک گوشه را به عنوان گوشه محتوایی یا Content Niche انتخاب کنیم. گوشه محتوایی نقطه‌ای است که در آن نسبت به دیگر رقبا می‌توانیم حرفه‌ای‌تر به تولید محتوا بپردازیم و به نیازهای مخاطب پاسخ بدهیم. برای اثرگذاری بیشتر محتوایی که ارائه می‌کنیم باید در نوع خودش بهترین باشد؛ به همین‌دلیل نیاز به خودشناسی داریم تا بفهمیم کدام چه بخشی به نسبت رقبا برای ما آسان‌تر و کدام سخت‌تر است.

در نهایت توجه به کیفیت و ارزش محتوای‌مان تاثیر زیادی روی لینک بیلدینگ، هدایت Lead، افزایش ترافیک و بهینه سازی موتورهای جستجو دارد. یکی از وظایف اصلیآژانس دیجیتال مارکتینگ ماکان، تولید محتوای مناسب برای کسب‌وکار شما است.

منبع: آژانس دیجیتال مارکتینگ ماکان

Digital Marketing...
ما را در سایت Digital Marketing دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : elena golchin mmarketing بازدید : 93 تاريخ : يکشنبه 11 آذر 1397 ساعت: 17:15